Gemeenschapskrant

Fotowedstrijd: Fotoclub De Korrel bestaat 25 jaar

29/11/23

De Wemmelse fotoclub De Korrel viert in februari haar 25e verjaardag met een grote groepstentoonstelling en een weekend vol activiteiten voor een groot publiek. Wie wil, kan ook meedoen aan een fotowedstrijd die Wemmel in beeld brengt.

© Fotoclub De Korrel

Fotoclub De Korrel is een van de meest dynamische verenigingen die verbonden is met de Zandloper. De club werd opgericht in 1999, toen ze nog met analoge fotografie bezig was en in het gemeenschapscentrum over een donkere kamer beschikte. ‘De naam De Korrel heeft ook alles te maken met de Zandloper’, legt penningmeester Daniël Bex uit. ‘Wij zijn een van de zandkorrels die de tijd aangeven in de Zandloper, waar bijna al onze activiteiten plaatsvinden. Zelf iets bijleren en anderen kennis laten maken met fotografie, dat is de bedoeling van de vereniging.’

Feestweekend én wedstrijd

De Korrel is bekend van de jaarlijkse groepstentoonstellingen in de tentoonstellingsruimte van de Zandloper. Tijdens het feestweekend op 3 en 4 februari knopen ze daar een uitgebreid programma aan vast. Om te beginnen wordt de groepstentoonstelling nog groter, met een aantal foto’s op groot formaat in de feestzaal, en de projectie van foto’s van leden en ex-leden van de voorbije 25 jaar. Tijdens het weekend is er voor de kinderen die zich inschrijven ook animatie, zoals knutselen met foto’s, een tekenwedstrijd, maar ook een workshop en een (gsm-)fotowedstrijd over de activiteiten van dat weekend.

Geïnteresseerde fotografen die zich inschrijven kunnen dan weer gebruik maken van de mogelijkheid om ter plekke in een studio modellen te fotograferen. Bex: ‘Onder impuls van de NCRW werken we ook samen met andere verenigingen zoals de Gezinsbond, en met de Chiro voor de bediening van pannenkoeken. We doen op zaterdag ook een flashmob met D’Ann’satelier S.T.E.P.S. tijdens het optreden van de jazzgroep ‘Between the blue’, dat ook de mogelijkheid biedt om aan concertfotografie te doen.’

Op zondag zijn er voor de kinderen dezelfde activiteiten als zaterdag, maar de studio’s worden vervangen door lezingen van fotografen over allerhande onderwerpen, zoals ‘Natuurfotografie’ door Brenda Heyvaert, ‘Nachtfotografie’ door Kristof Verbrugghe en ‘Focus on perfect imperfections’ door Katti Borré. Daarna is er een plechtige prijsuitreiking in aanwezigheid van RINGtv. Wemmelaars en niet-Wemmelaars kunnen van 15 december tot 6 januari namelijk al deelnemen aan de wedstrijd ‘Wemmel in the picture’. De foto’s worden beoordeeld door een objectieve jury, en de eerste prijs is een etentje voor twee personen.

Fotowedstrijd ‘Wemmel in the picture’, 15 december tot 6 januari, www.fotoclubdekorrel.be/web/jubikorr • Jubikorr, 25 jaar fotoclub De Korrel, 3 en 4 februari van 13 tot
18 uur in GC de Zandloper, www.fotoclubdekorrel.be

Tekst: Michael Bellon
Foto: © Tine De Wilde
Uit: zandloper december 2023

Meer nieuws

 • Info- en inschrijvingsdag taallessen Nederlands

  03/07/24

  Wil je graag meer weten over de taallessen Nederlands? Kom dan zeker langs tijdens de info- en inschrijvingsdag!

 • Vacature stafmedewerker ICT

  28/06/24

  Vzw ‘de Rand’ zoekt een enthousiaste collega die energie krijgt van het inzetten van zijn/haar globale ICT-skills in een uitdagende en multisite (#8 locaties) omgeving. Onze ideale collega is een teamspeler die zelfstandig werkt en ook regelmatig op pad is om technische ondersteuning te bieden en ICT-oplossingen te implementeren op verschillende locaties. Daarom moet de stafmedewerker ICT op maat kunnen communiceren met collega's en externe stakeholders, én kennis kunnen overbrengen over nieuwe technologieën en ICT-oplossingen.

 • Laura Tesoro

  Tien jaar Laura Tesoro

  31/05/24

  Laura Tesoro staat tien jaar op de planken, en dat viert ze met een zomertour door Vlaanderen. Op vrijdag 7 juni houdt ze halt in de Zandloper. Verwacht een dynamische en energieke show. ‘Aan iedereen die komt kijken: vergeet niet om je dansschoenen aan te trekken! Je zal ze nodig hebben’, lacht ze.