Gemeenschapskrant

Fotowedstrijd: Fotoclub De Korrel bestaat 25 jaar

29/11/23

De Wemmelse fotoclub De Korrel viert in februari haar 25e verjaardag met een grote groepstentoonstelling en een weekend vol activiteiten voor een groot publiek. Wie wil, kan ook meedoen aan een fotowedstrijd die Wemmel in beeld brengt.

© Fotoclub De Korrel

Fotoclub De Korrel is een van de meest dynamische verenigingen die verbonden is met de Zandloper. De club werd opgericht in 1999, toen ze nog met analoge fotografie bezig was en in het gemeenschapscentrum over een donkere kamer beschikte. ‘De naam De Korrel heeft ook alles te maken met de Zandloper’, legt penningmeester Daniël Bex uit. ‘Wij zijn een van de zandkorrels die de tijd aangeven in de Zandloper, waar bijna al onze activiteiten plaatsvinden. Zelf iets bijleren en anderen kennis laten maken met fotografie, dat is de bedoeling van de vereniging.’

Feestweekend én wedstrijd

De Korrel is bekend van de jaarlijkse groepstentoonstellingen in de tentoonstellingsruimte van de Zandloper. Tijdens het feestweekend op 3 en 4 februari knopen ze daar een uitgebreid programma aan vast. Om te beginnen wordt de groepstentoonstelling nog groter, met een aantal foto’s op groot formaat in de feestzaal, en de projectie van foto’s van leden en ex-leden van de voorbije 25 jaar. Tijdens het weekend is er voor de kinderen die zich inschrijven ook animatie, zoals knutselen met foto’s, een tekenwedstrijd, maar ook een workshop en een (gsm-)fotowedstrijd over de activiteiten van dat weekend.

Geïnteresseerde fotografen die zich inschrijven kunnen dan weer gebruik maken van de mogelijkheid om ter plekke in een studio modellen te fotograferen. Bex: ‘Onder impuls van de NCRW werken we ook samen met andere verenigingen zoals de Gezinsbond, en met de Chiro voor de bediening van pannenkoeken. We doen op zaterdag ook een flashmob met D’Ann’satelier S.T.E.P.S. tijdens het optreden van de jazzgroep ‘Between the blue’, dat ook de mogelijkheid biedt om aan concertfotografie te doen.’

Op zondag zijn er voor de kinderen dezelfde activiteiten als zaterdag, maar de studio’s worden vervangen door lezingen van fotografen over allerhande onderwerpen, zoals ‘Natuurfotografie’ door Brenda Heyvaert, ‘Nachtfotografie’ door Kristof Verbrugghe en ‘Focus on perfect imperfections’ door Katti Borré. Daarna is er een plechtige prijsuitreiking in aanwezigheid van RINGtv. Wemmelaars en niet-Wemmelaars kunnen van 15 december tot 6 januari namelijk al deelnemen aan de wedstrijd ‘Wemmel in the picture’. De foto’s worden beoordeeld door een objectieve jury, en de eerste prijs is een etentje voor twee personen.

Fotowedstrijd ‘Wemmel in the picture’, 15 december tot 6 januari, www.fotoclubdekorrel.be/web/jubikorr • Jubikorr, 25 jaar fotoclub De Korrel, 3 en 4 februari van 13 tot
18 uur in GC de Zandloper, www.fotoclubdekorrel.be

Tekst: Michael Bellon
Foto: © Tine De Wilde
Uit: zandloper december 2023

Meer nieuws

  • Gemeenschapskrant
    Uit het centrum

    Het gereputeerde repetitiekot: Soundbakfestival presenteert lokale muziekhelden

    27/03/24

    De Soundbak? Dat is het gereputeerde repetitielokaal van de Zandloper. De bands die er kind aan huis zijn, kan je op zaterdag 27 april live komen ontdekken en bewonderen tijdens het Soundbakfestival. Iedereen welkom!

  • Gemeenschapskrant

    De bouwstenen van Wemmel: De Kam

    27/03/24

    De Kam in het centrum van Wemmel was zowel een brouwerij, een gerechtsgebouw als een restaurant.

  • Gemeenschapskrant

    Wat is er van de sport? Tafeltennisclub Hurricane

    27/03/24

    De Wemmelse tafeltennisclub Hurricane bestaat al meer dan 50 jaar en zit aan een recordaantal van bijna 150 leden. Zowel recreanten als competitiespelers kunnen er terecht om met veel effect een balletje over het net te slaan.