Gemeenschapskrant

Mensen uit de stuurgroep: Hans Deboeck

06/02/23

De Stuurgroep van GC de Zandloper laat het gemeenschapscentrum bruisen. Maar wie zijn de leden ervan en waarom doen ze graag wat ze doen? We laten elke maand een lid van de Stuurgroep aan het woord. Hans Deboeck (57) is deze maand aan de beurt.

Tine De Wilde

Hans Deboeck groeide op in Wemmel. Hij zette zijn eerste stapjes in de Sint-Jozefsschool, vervolgens liep hij school in Merchtem en Strombeek en ook in Campus Wemmel. Daar vertoefde hij tijdens de middag als student in de oude Zandloper.

Hans heeft na al die jaren dan ook een bijzondere band met Wemmel opgebouwd. ‘Ik ben met een echte Wemmelse getrouwd: Hilde Van Dingenen (60), tot voor enkele jaren zaakvoerster van de traiteurszaak aan de Sint-Servaaskerk’, zegt Hans. ‘In 2019 kreeg ze een hersenbloeding en moest ze de zaak stopzetten. We wonen nu aan het Uilenspiegelpark in Relegem, maar Wemmel is letterlijk nooit veraf. De achterkant van onze tuin vormt de grens met Wemmel.’

Wainke

Wie regelmatig in Wemmel komt, kent Hans misschien beter als ‘Wainke’, een bijnaam die hij veertig jaar geleden kreeg – gewoon omdat het goed klonk en de namen van twee tantes in de familie daarnaar verwezen. Hij presenteerde jarenlang het Hooghuisfestival, waar hij de groepen aankondigde. Daarna deed hij dat ook op het Jaarmarkfestival. Hij speelde jarenlang muziek in een groep, en trad zo regelmatig op in Wemmel, maar zeven jaar geleden koos hij voor een andere uitdaging.

‘Sinds september ’22 wijd ik me voor 100 procent aan het kindertheater’, gaat Hans verder. ‘Op vraag van regisseur Fred Vanderlinden ging ik meespelen bij kindertheatergroep ’t Kinderuur in Sint-Genesius-Rode. En dat doe ik inmiddels al zeven jaar.

Begin dit jaar richtte Fred, samen met een paar andere gelijkgestemden, kindertheatergroep Pagadder & Ko op in Koningslo. We spelen nu ons allereerste stuk en kijken er echt naar uit. Last van plankenkoorts heb ik niet, ik denk dat optreden in mijn genen zit.’

‘Kijken en luisteren’

Hans is het nieuwste lid van de Stuurgroep. ‘Ik heb al een vergadering meegemaakt en ik kijk en luister vooral’, vertelt Hans. ‘Het is allemaal nieuw voor mij. Ik heb me kandidaat gesteld, omdat ik iets wil terugdoen voor GC de Zandloper. Ik heb er immers verschillende keren mogen optreden. De Stuurgroep bestaat uit een fijne groep mensen die iets willen verwezenlijken voor GC de Zandloper. Ze proberen om van het gemeenschapscentrum iets moois te maken. Dat spreekt me zeker aan.’

Tekst: Joris Herpol
Foto: © Tine De Wilde
Uit: Zandloperkrant februari 2023

Meer nieuws

  • Gemeenschapskrant
    Uit het centrum

    Het gereputeerde repetitiekot: Soundbakfestival presenteert lokale muziekhelden

    27/03/24

    De Soundbak? Dat is het gereputeerde repetitielokaal van de Zandloper. De bands die er kind aan huis zijn, kan je op zaterdag 27 april live komen ontdekken en bewonderen tijdens het Soundbakfestival. Iedereen welkom!

  • Gemeenschapskrant

    De bouwstenen van Wemmel: De Kam

    27/03/24

    De Kam in het centrum van Wemmel was zowel een brouwerij, een gerechtsgebouw als een restaurant.

  • Gemeenschapskrant

    Wat is er van de sport? Tafeltennisclub Hurricane

    27/03/24

    De Wemmelse tafeltennisclub Hurricane bestaat al meer dan 50 jaar en zit aan een recordaantal van bijna 150 leden. Zowel recreanten als competitiespelers kunnen er terecht om met veel effect een balletje over het net te slaan.