Uit het centrum

Na een lange periode van renovatie klaar voor een sprankelend nieuw seizoen!

26/09/23

Na een intensieve renovatieperiode is GC de Zandloper volledig vernieuwd en klaar om zijn deuren te openen voor een nieuw cultuurseizoen. Het enthousiaste Zandloperteam kijkt uit naar het verwelkomen van het publiek op onze voorstellingen of andere activiteiten. Starten deden we met de film ‘Close’, in een theaterzaal die zowel visueel als functioneel compleet is getransformeerd.

Afgelopen zomer heeft de telescopische tribune van de Zandloper een totale make-over ondergaan. Alle 379 theaterstoelen zijn geherstoffeerd en het onderstel werd aan een veiligheidsrevisie onderworpen. De oude houten voorafdichtingen hebben plaatsgemaakt voor nieuwe metalen, akoestisch geperforeerde exemplaren, net als alle zijhekkens van de tribune. Ook de vloerbekleding, kabelgoten en regievoorzieningen, zij-afdichtingen, tredeverlichting en looppaden zijn vernieuwd.

In het najaar van 2020 werd het startschot voor de gevelschilrenovatie gegeven en die is nu helemaal afgerond. Hoewel de werkzaamheden kort werden onderbroken door de coronapandemie, werden er belangrijke duurzame stappen gezet. Zo is er extra isolatie aangebracht in zowel het dak als in de volledige gevelstructuur, wat bijdraagt aan een betere energie-efficiëntie van het gebouw. Bovendien werden er maar liefst 190 zonnepanelen geïnstalleerd, die samen een capaciteit hebben van 70.300 Wp.

We maakten ook de overstap naar energiezuinige ledverlichting met sensoren in de openbare ruimtes om onnodig energieverbruik tegen te gaan. De nieuwe digitale aansturing van de verwarming zorgt ervoor dat er alleen verwarmd wordt waar en wanneer dat nodig is.

De Zandloper nodigt iedereen van harte uit om de vernieuwde ambiance te ervaren en samen te genieten van het komende cultuurseizoen met tal van bekende of te ontdekken artiesten.

De volledige programmatie vind je op www.dezandloper.be

Meer nieuws

  • Gemeenschapskrant
    Uit het centrum

    Het gereputeerde repetitiekot: Soundbakfestival presenteert lokale muziekhelden

    27/03/24

    De Soundbak? Dat is het gereputeerde repetitielokaal van de Zandloper. De bands die er kind aan huis zijn, kan je op zaterdag 27 april live komen ontdekken en bewonderen tijdens het Soundbakfestival. Iedereen welkom!

  • Gemeenschapskrant

    De bouwstenen van Wemmel: De Kam

    27/03/24

    De Kam in het centrum van Wemmel was zowel een brouwerij, een gerechtsgebouw als een restaurant.

  • Gemeenschapskrant

    Wat is er van de sport? Tafeltennisclub Hurricane

    27/03/24

    De Wemmelse tafeltennisclub Hurricane bestaat al meer dan 50 jaar en zit aan een recordaantal van bijna 150 leden. Zowel recreanten als competitiespelers kunnen er terecht om met veel effect een balletje over het net te slaan.