submenu

nieuws

Profielschetsen Vlaamse Overheid lichten gemeenten door

15/03/2017
Van alle faciliteiten heb je in Drogenbos de meeste kans om bestolen te worden. De bouwgrond in Kraainem is het duurst. De inwoners van Sint-Genesius-Rode zijn het rijkst. Enkele opmerkelijke cijfers uit de gemeentelijke profielschetsen van de Vlaamse overheid.

RandKrant is er 20 en viert dat met een nieuwe website

28/02/2017
In maart 1997 valt de eerste editie van RandKrant in de bussen van de regio. Tweehonderdelf edities later bestaat RandKrant 20 jaar. Een goed moment voor de lancering van een gloednieuwe, interactieve website en een nieuwgeboren Facebookpagina.

Subsidies voor projecten rond Nederlands oefenen

15/02/2017
Het Agentschap Integratie en Inburgering lanceert een projectoproep rond ‘Nederlands oefenen’, samen met Atlas Antwerpen, In-Gent, Huis van het Nederlands Brussel en vzw ‘de Rand’. Samen zoeken we inspirerende projecten die anderstaligen helpen om Nederlands te oefenen.

Clown in de acrobaat (en omgekeerd)

01/02/2017
Okidok, of beter Benoît Devos en Xavier Bouvier bestijgen al decennialang podia in binnen- en buitenland met niet meer dan hun blikken, hun lichamen en de lach. Maak kennis met deze komische types die met hun rode neus en raar loopje soms klein, soms uitbundig een lach op het gezicht toveren.

Boudewijn Cox - alias Henry Luca - heeft Paul McCartney als grote voorbeeld

20/12/2016
Henry Luca trok voor de afwerking van het debuutalbum van zijn band Love, Luca naar de legendarische Abbey Road Studios. ‘A masterpiece of songwriting and performance’, kreeg hij er te horen. Achter Luca schuilt Boudewijn Cox, leerkracht aan de academie van Wemmel en muzikant in hart en nieren.

Vzw ‘de Rand’ viert 20 jaar - interview met Eddy Frans

01/12/2016
Vzw ‘de Rand’ bestaat 20 jaar. De vzw is in de loop van die jaren uitgegroeid tot een organisatie die niet meer weg te denken is in de Vlaamse Rand als het aankomt op de ondersteuning van het Nederlandstalige karakter in de regio. We blikken terug én vooruit met directeur Eddy Frans.

Vacature: centrumverantwoordelijke GC de Zandloper

22/11/2016
Kijk jij uit naar een boeiende uitdaging waarin een focus op de gemeenschapswerking samengaat met leidinggevende aspecten, dan is deze job iets voor jou. Word jij onze nieuwe collega? [meer lezen]