submenu

nieuws

Subsidies voor projecten rond Nederlands oefenen

15/02/2017
Het Agentschap Integratie en Inburgering lanceert een projectoproep rond ‘Nederlands oefenen’, samen met Atlas Antwerpen, In-Gent, Huis van het Nederlands Brussel en vzw ‘de Rand’. Samen zoeken we inspirerende projecten die anderstaligen helpen om Nederlands te oefenen.

Clown in de acrobaat (en omgekeerd)

01/02/2017
Okidok, of beter Benoît Devos en Xavier Bouvier bestijgen al decennialang podia in binnen- en buitenland met niet meer dan hun blikken, hun lichamen en de lach. Maak kennis met deze komische types die met hun rode neus en raar loopje soms klein, soms uitbundig een lach op het gezicht toveren.

Boudewijn Cox - alias Henry Luca - heeft Paul McCartney als grote voorbeeld

20/12/2016
Henry Luca trok voor de afwerking van het debuutalbum van zijn band Love, Luca naar de legendarische Abbey Road Studios. ‘A masterpiece of songwriting and performance’, kreeg hij er te horen. Achter Luca schuilt Boudewijn Cox, leerkracht aan de academie van Wemmel en muzikant in hart en nieren.

Vacature: freelance workshopbegeleiders

19/12/2016
Vzw 'de Rand' zoekt freelance workshopbegeleiders voor haar team taalpromotie.

Vzw ‘de Rand’ viert 20 jaar - interview met Eddy Frans

01/12/2016
Vzw ‘de Rand’ bestaat 20 jaar. De vzw is in de loop van die jaren uitgegroeid tot een organisatie die niet meer weg te denken is in de Vlaamse Rand als het aankomt op de ondersteuning van het Nederlandstalige karakter in de regio. We blikken terug én vooruit met directeur Eddy Frans.

Vacature: centrumverantwoordelijke GC de Zandloper

22/11/2016
Kijk jij uit naar een boeiende uitdaging waarin een focus op de gemeenschapswerking samengaat met leidinggevende aspecten, dan is deze job iets voor jou. Word jij onze nieuwe collega? [meer lezen]